Ved maler priser skal du tænke på typen af maleropgave

06 marts 2020
Anders Lundtang Hansen
Ved maler priser skal du tænke på typen af maleropgave

Måske kan det for nogle personer lyde virkelig omsonst at tale om, at man skal overveje, hvad det er for en type opgave med malerarbejde, man bestiller, før man kan komme ind på maler priser i samme ombæring.

Der er jo gigantisk forskel på, om man skal have malet en enkelt væg, eller man er ude i den store renovationsopgave med at male hele huset ned fra kælder til kvist og yderst til inderst.

Men overvejer du også i den sammenhæng, at man faktisk bør tage helt andre former for maler-arbejde med i ligningen, når man taler om prisen?

For der er jo forskel på, hvordan ens indgangsvinkel til det at være maler, hvor man kan være faglært og autoriseret, man kan være selvlært, og man kan have stået i lære – men det er jo stadig det med, at man laver malerarbejde på bestilling, når man skal have dækket noget med maling.

Der er jo også den typer af malere, der kunstmalere, så er der porttrætmalere, gademalere med videre, og dem kan man selvfølgelig også få til at lave opgaver på bestilling nogle gange.

Her er det også navnet og egenskaberne hos den givne maler, der er udslagsgivende for, hvad man bør betale for vedkommendes evner.

Når man taler om maler priser, så kan det også være i forbindelse med, at man vil købe et maleri, der allerede er lavet.

Her er der jo også gigantisk forskel på, om man har at gøre med et anerkendt navn fra en stor kunstner, der er kendt næsten verden over og har solgt mange malerier i dyre domme – selv efter sin død.

Så man kan både skelne mellem, om man taler om fagmalere eller kunstmalere, og herefter kan disse også inddeles – og atter skal man så se på, hvor kendte de er, og hvor meget de generelt tager for deres værker.

Flere Nyheder