Misbrugscenter til mange slags behandlinger

09 oktober 2018
Anders Lundtang Hansen
Misbrugscenter til mange slags behandlinger

Danmark er generelt et velfungerende land med høj indkomst, stor social lighed og et sikkerhedsnet for alle, og ifølge flere undersøgelser er vi danskere blandt de mest lykkelige folkefærd i verden.

Vi satser på grøn energi og stor viden til uddannelse gennem livet, men nogle gange lader det også til, at vi gemmer de skår i glæden, der kan forekomme, langt væk.

For hvor mange danskere nok kan svare på, hvad grøn energi er, eller hvilke slags uddannelser man kan tage herhjemme, så er chancerne mindre for, at de samme danskere kan svare på, hvilket former for behandling af misbrug, vi har af tilbud.

Misbrug forbindes nogle gange med triste eksistenser på en bænk, der har givet op på tilværelsen, men sandheden er, at misbrug kan ramme mange forskellige sociale lag uanset indkomst, alder eller psykisk tilstand.

Godt nok snakker man om, at visse mennesker har et “afhængighedsgen”, der går igen i familien, og man taler da netop også om at være “ædru alkoholiker”, fordi man stadig er alkoholiker, man vælger bare ikke at drikke.

Men som sagt er det en uomtvistelige sandhed, at misbrug og behandling er noget, vi pakker væk og som generelt er tabubelagt, som vi ikke jævnligt snakker om med andre eller deler med omverden.

Det er på en måde stigmatiseret som noget personligt og “afstumpet”, hvor man er en “taber” for at ende som misbruger, men der findes heldigvis mange former for misbrugsbehandling og behandlingscentre, der vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at lade den ramte komme ud af sit misbrug og indsætte en vindermentalitet i dem.

Forskellen kan blandt andet komme ved, at der bliver mindre berøringsangst fra den brede befolkning og gøre det acceptabelt at tale om de ting, der går skævt i ens liv, når man kun ser glansbilleder af livet på Facebook fra ens venner.

En forandring kan komme i små skridt – men den skal nok komme!

Flere Nyheder