Laserskæring er et nøjsommeligt arbejde, men alle skal ikke udføre det – husk beskyttelse!

26 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Laserskæring er et nøjsommeligt arbejde, men alle skal ikke udføre det - husk beskyttelse!

“Husk beskyttelse” plejer man jo ellers at sige i forbindelse med noget helt andet, men det gælder sådan set også, når man arbejder med tungt maskinel og/eller på byggepladser, hvor potentielle farer og uheld kan lure bag hvert et hjørne, uanset hvor mange forholdsregler man gør sig.

Det uforusete kan stadig ske, og det kan komme til at gøre ondt, og den slags er bare umulig at helgardere sig imod, og man havde ikke set det komme og kunne ikke beregne sig frem til, at det ville ske.

Så forsøger man at undgå, at noget tilsvarende vil ske igen, men så er det jo bare et spørgsmål om tid, før noget helt andet, uventet sker, og sådan gentager den proces sig i det uendelige – det er en lang læringsproces, som der desværre er ofre ved.

Det samme gælder ved laserskæring, som disse mennesker blandt andet tager sig af: https://skovtex.dk/

De ved godt, at den slags ikke bare er noget, man laver på rutinen og med halv opmærksomhed på det.

Dette gælder ikke kun for, at man gerne vil fremstille nogle produkter lige efter, hvad kunden ønsker sig, og det er netop her, at laserskæring er så præcist til at kunne skære den slags.

Men laser er jo ikke helt ufarligt at arbejde med, så man skal ikke sætte yngre mennesker til at gøre det, og man skal helst have viden omkring udstyret og se, hvordan erfarne mennesker bruger det, før man selv giver sig i kast med det.

Når man så selv får lov at arbejder med laserskæring, så skal man helst kigges over skulderen af nogle professionelle de første par gange, så man ved, at vedkommende har lært, hvordan man gør og er inde i teknikken.

Selvom man kan indstille en computer til at skære i laser for en, så skal der stadig være et ansvarligt menneske, der overvåger den proces.

Flere Nyheder