Kom dårlige betalere til livs med inkasso

21 januar 2021
Astrid Pedersen

Er du irriteret over kunder, som først betaler deres regninger flere måneder efter fristens udløb – og først når du har sendt op til flere rykkerbreve ud? Så kan du med fordel overveje inkasso service.

Hvornår har jeg behov for inkasso service?

Inkasso tjenester er for dig som oplever bøvl med dårlige betalere. Uanset det skyldige beløb er det rigtig irriterende konstant at skulle rykke for en regning som ikke er blevet betalt. Du bruger en masse tid og ressourcer på at skulle holde øje med dine udsendte fakturaer for at se hvornår de er overskredet, og på at sende rykker breve og påmindelser ud til dine debitorer.

Denne tid kunne du bruge bedre på din virksomheds kerne områder. Samtidig vil du spare dig selv for en masse arbejde som relaterer sig til korrekt udsendelse af diverse varslinger. Disse skal nemlig være i overensstemmelse med gældende dansk lovgivning for at have gyldighed. Og med mindre du selv er jurist bør det ikke være din opgave at holde dig opdateret med den slags.

Hvad indebærer inkasso service?

En vigtig del af god og professionel inkasso service er korrekt håndtering af de dårlige betalere. Det betyder at du med et inkassofirma kan være helt sikker på at alle regler overholdes når det handler om at kradse det skyldige beløb ind. Du vil med et professionelt inkassofirma ved hånden således være garanteret en pålidelig service og en håndtering af dine sager som er helt efter bogen.

Et inkassofirma vil forestå såvel kontakten til din debitor som eventuel indberetning til fogedretten skulle dette i sidste instans være nødvendigt. Men faktisk forholder det sig som oftest således at det aldrig helt behøver at komme dertil. De fleste skyldnere kommer hurtigt til lommerne når det første inkasso varsel udsendes. Og således kan det faktisk være forbundet med en vis forebyggende effekt at alliere sig med et inkassofirma.

Læs mere om inkasso service på https://collectia.dk/inkasso/ 

Flere Nyheder