Hvor kan jeg få et tilbud på en billig gulvafhøvling?

12 februar 2021
Astrid Pedersen

Hvis dit gulv er trist og træt i overfladen, kan det efter al sandsynlighed blive rigtig pænt med en grundig gulvafslibning. Skønhedspletter så som skjolder og pletter fra spildte væsker, misfarvede plamager fra solfalming i gulvets overflade samt slidspor fra nedtrådt støv sikker nemlig sjældent dybere end en millimeters penge. Dette svarer fint til hvad der kan fjernes ved en gulvafslibning som er en forholdsvis skånsom procedure.

Til afslibning af gulve anvendes en maskine påmonteret sandpapir som sidder fast på en roterende slibe rondel. De fleste trægulve kan sagtens tåle op til flere gulvafslibninger – og har faktisk rigtig godt af det. Ved en gulvafslibning fjernes nemlig den grimme og slidte overflade, og gulvet klargøres til en plejende og beskyttende efterbehandling.

Således vil du med en gulvafslibning kunne få et gulv der står næsten som nyt, forudsat at skadernes omfang ikke er sværere end som så. Men hvis gulvet er ødelagt af eksempelvis indtrængende fugt i forbindelse med en vandskade kan det godt være at du skal ud i en gulvafhøvling. Og til dette formål skal du have fat på en professionel gulvmand.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling foregår derved at en maskine som er påmonteret en roterende valse forsynet med små skarpe skær formelig skræller den øverste del af træværket væk. V

ed afhøvling af gulve fjernes helt op til en halv centimeter af gulvets overflade ad gangen. Og en gulvafhøvling er således en noget mere voldsom procedure end en gulvafslibning, hvilket er grunden til at du bør overlade den til en dygtig og erfaren gulvmand. Han vil nemlig have rutinen og det sikre håndelag der skal til for at undgå at gulvet beskadiges yderligere og i værste fald helt må kasseres.

Hvis du ønsker mere information om gulvafslibning og gulvafhøvling kan du læse videre i den online blog på ideertilhuset.dk.

Flere Nyheder