Hvem kan udvikle behov for en alkoholbehandling?

14 marts 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvem kan udvikle behov for en alkoholbehandling?

Overskriften her burde måske mere retvisende være: Hvem kan udvikle et misbrug, så de får behov for en alkoholbehandling?

Men udover at den overskrift ville være for lang, så hænger et misbrug af alkohol – forhåbentligt – også ofte sammen med, at man får brug for en efterfølgende behandling.

Det er rigtig svært at sige med sikkerhed, hvorfor nogle mennesker udvikler afhængighed af alkohol, mens andre kan styre deres drikkeri.

Tiden har vist, at der er visse sociale lag, der er mere tilbøjelige til at drikke end andre, men det er langt fra ensbetydende med, at druk er forbeholdt bestemte segmenter i samfundet – overhovedet.

Faktisk viser fakta, at alle mennesker og typer kan ende i et alkoholmisbrug, og her lader der til at være mange faktorer, der spiller ind.

Det kan være alt fra stress, kedsomhed, psykiske sygdomme (der ofte giver anledning til alkoholmisbrug), skilsmisse, depression og meget andet.

Generelt har man set, at nedgang i ens tilværelse på alle fronter fra det private til det professionelle kan medføre, at personer griber til flasken som en løsning på at komme problemerne til livs.

Mere ubevidst viser det sig ofte under behandling, at misbrugeren af alkohol ikke drikker for at løse problemerne, men at vedkommende tit drikker som en slags eskapisme for at slippe for at skulle forholde sig til problemerne.

Inderst inde ved misbrugeren godt, at den løsning er en stakket frist og er lidt ligesom at tisse i bukserne for at holde varmen: Det er rart et kort sekund, men giver store konsekvenser.

Som der således findes lige så mange årsager til at udvikle et alkoholmisbrug, ligeledes findes der mange forskellige typer af behandling mod misbrug af alkohol.

Det viser sig nemlig, at stædighed, almindelig afholdenhed og andre løsningsforslag fra en selv eller de nærmeste ikke altid er nok, hvorfor man har brug for professionel hjælp.

Hvis du netop søger professionel hjælp omkring alkoholmisbrug eller bare vil videre mere om emnet, kan du læse videre her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Flere Nyheder