Hvad er det en luft til luft varmepumpe i Varde kan?

30 juni 2021
Johanne Hansen

En luft til luft varmepumper i Varde

Har du nogensinde hørt om en luft luft varmepumpe i Varde? Nej vel? Det tænkte jeg godt – lad os starte fra begyndelsen. For en gang var der en gruppe mennesker, som ikke rigtig kunne finde ud af at behandle vores jordklode ordentligt.

Og med en gruppe mennesker, mener jeg desværre os selv. Vi var rigtig dårlige til det, hvilket i sidste ende førte til, at vi måtte opgive at se vores børnebørn og tip oldebørn leve på denne jordklode. MEN så var der en masse kloge virksomhedsfolk og markedsfolk der fik nogle geniale ideer til, hvordan jordkloden kunne reddes.

Dette i takt med at forskere og journalister også fandt ud af, at man faktisk kunne gøre en masse forskellige tiltag i ens dagligdag for derved at finde ud af, hvordan verdenen kunne blive sig selv igen – og om ikke andet få det bedre i hvert fald. 

Miljøvenlige løsninger = det kan vi lide

Én af de mange foreslag, der blev sat til værks var blandt andet solceller. Og så er vi tilbage til begyndelsen. For solceller kender du nok – en god energikilde, som samtidigt er grøn, mens den sparrer dig for penge og sparer på CO2en.

Et andet alternativ til solceller er så den såkaldte luft til luft varmepumpe. Den fungerer lidt på samme måde i forhold til funktionsmæssige miljøopgaver, men fungerer lidt anderledes i praksis.

Helt opdelt fungerer den således, at en fordamper som optager varmen fra udeluften, er hovedelementet. Dernæst en kompressor der hæver trykket og temperaturen, og efterfølgende en kondensator som afgiver varmen. Afslutningsvis er der brug for en ekspansionsventil som styrer trykket i kølekredsen – og vupti: Så har du en miljøvenlig grøn løsning i dit hjem.

Der findes forskellige varmepumper alt efter hvor dårligt isoleret dit hus er.

Flere nyheder