Har du brug for en boligadvokat?

06 januar 2021
Camilla Skøtt

Mange boligkøbere – særligt førstegangskøbere – overvejer, om det overhovedet kan betale sig at bruge penge på en boligadvokat. Det kan vel ikke være så svært at læse en købsaftale selv, kan det? Vi dykker lidt ned i emnet, så læs med, og bliv klogere.

For lige at tage spørgsmålet om købsaftalen med det samme; nej, det er da ikke så svært at læse lige præcis købsaftalen. Det der til gengæld kan være svært, er at læse – og ikke mindst forstå – alle de tilhørende dokumenter.

Ved du for eksempel, hvordan du læser en byggeteknisk rapport? Har du styr på elektronikrapporter? Ved du, om der er lokalplaner i området, og hvis der er, hvad de så har af betydning for dine fremtidsdrømme i forbindelse med boligen? Og hvad med servitutter på ejendommen – har du tjekket dem? Og har du undersøgt, om der er forurening på matriklen?

Nuvel – ejendomsmægleren har naturligvis pligt til at fortælle dig om de her ting – i hvert fald hvis du spørger – men i købssituationen, hvor man har forelsket sig i en bolig, kan det være svært at forstå nuancerne i det, der bliver sagt. Det korte af det lange er altså, at ja, det kan som regel godt betale sig at investere en smule penge i en boligadvokat.

Find en boligadvokat i København

Der er mange forskellige boligadvokater at vælge imellem, og særligt hvis du køber bolig i hovedstadsområdet. Derfor er det vigtigt, at du vælger en advokat der har speciale i bolighandel og gerne én, der er lokalkendt. Det kan for eksempel være eBoligadvokat (https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/), som oven i købet reagerer hurtigt, og kan være din sparringspartner i en travl situation, hvor du netop har fundet drømmeboligen.

eBoligadvokat er desuden certificeret boligadvokat gennem Danske BOLIGarkitekter, og det sikrer dig en høj kvalitet og en fast pris, der ikke stikker af.

Flere Nyheder