Gulvslibning – når dit gulv er trist og misfarvet

12 august 2018
Astrid Pedersen
Gulvslibning - når dit gulv er trist og misfarvet

Har du overvejet, om dit trægulv trænger til en grundig gulvafslibning? Det er temmelig oplagt, hvis det gør – tegnene på, at et trægulv er slidt så meget, at det beskyttende lag af behandling er væk, er meget tydelige. Gulvets overflade vil blive ujævn i farven – lysere i nogle områder, og mørkeret i andre. Dette gælder især, hvis gulvet har været behandlet med farvet olie.

Du kan også tydeligt se, hvis lakken på et lakeret gulv er slidt bort. Her vil gulvet være mat i overfladen, og støv og skidt vil trædes ned i det blottede træværk, hvilket giver træet et gråt og mat udseende. På især sæbe behandlede gulve vil solens skarpe stråler have en falmende effekt på de modtagelige gulvbrædder, som vil få et grimt og gulligt skær, der hvor lysindfaldet er kraftigst – for eksempel under vinduer og foran altandøre. Og så vil gulvet være ekstra modtageligt over for spildte væsker, som vil danne grimme skjolder i træværket.

En gulvafslibning fjerner misfarvninger i dit trægulv

Ingen af disse former for misfarvning kan vaskes bort, uanset hvor ofte du end vasker dit gulv, og hvor hårdt du skrubber. Men før du fortvivler, kan du kontakte en dygtig og erfaren gulvmand, som kan vurdere, om dit trægulv skal slibes. Med stor sandsynlighed vil han fortælle dig, at de grimme misfarvninger sagtens kan fjernes med en gulvafslibning, uanset om det drejer sig om solfalming, pletter fra kaffe, te eller saftevand, eller den grålige film af støv og skidt, som trædes ned i de ubeskyttede brædder.

Samtidig vil du med en gulvafslibning opnå et væsentligt glatter og mere ensartet gulv, da slibningen også fjerner ridser, skrammer og splinter. Og med den rette efterbehandling – som din professionelle gulvmand selvfølgelig også gerne hjælper med – kan du have glæde af dit trægulv i mange år fremover.

Læs mere om gulvafslibning i København på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder