Gulvslibning eller gulvafhøvling?

05 august 2018
Astrid Pedersen
Gulvslibning eller gulvafhøvling?

Hvis dine gulve trænger til en kærlig hånd, er det en god idé at få en professionel gulvmands vurdering af omfanget. Det er også vigtigt at få klarlagt, hvilken type behandling, dit gulv kan tåle, og hvad der vil give det bedste resultat. Dette afhænger meget af typen af trægulv, træets sort, hvordan det er blevet behandlet før hen, og hvor slidt det er. Graden af slid på et trægulv er bestemmende for, hvorvidt dit trægulv er bedst tjent med en gulvslibning eller en gulvafhøvling. En gulvafhøvling er en temmelig radikal behandling, som for det første kun anbefales til massive trægulve – for eksempel egeplanker – og for det andet udelukkende bør tages i brug, hvis der er meget omfattende skader på træværket – hvis det for eksempel buler op efter en vandskade.

Hvornår skal jeg vælge en gulvslibning?

der imod tåler de fleste trægulve, uanset type og sort, en gulvslibning. Ved en gulvslibning, som er en noget mere skånsom og knap så dybdegående behandling som en gulvafhøvling, fjernes kun de øverste 1 – 2 mm af trægulvets overflade. Dette rækker fint, hvis der kune er tale om overfladisk slid i træværket. Og med mindre dit gulv er svært beskadiget, kan en gulvslibning fint fjerne spor af tidens tand fra daglig brug – det vil sige, nedtrådt støv og skidt, misfarvede skjolder fra spildte væsker, splinter, revner og skrammer, og falmede pletter under lysindfald fra vinduer. Med en gulvslibning bliver dine trægulve som nye igen, uanset om der er tale om sildebens parket, egeplanker eller fyrretræs brædder.

Hvorfor skal jeg bruge en professionel gulvsliber?

Det kan anbefales at alliere sig med en professionel gulvmand, når gulvet skal slibes. En erfaren gulvsliber kan opnå et langt flottere resultat, end du selv vil kunne, og kan samtidig rådgive angående den plejende og beskyttende efterbehandling. Find professionel gulvsliber på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder