Gæstebog til konfirmation, bryllup og barnedåb

09 oktober 2018
Katrin Sørensen
image

Gæstebøger kan bruges til mange særlige lejligheder, som man gerne vil forevige. Her følger et par eksempler på, hvordan man kan bruge en gæstebog på forskellige mærkedage.

Bryllup

Når den store dag er overstået for det nygifte par, er det rart og hyggeligt at have nogle konkrete ting, der kan vække minderne til live igen. Det kan blandt andet være billeder og materielle ting, men det kan også være en gæstebog, hvor alle gæster har skrevet en sød og opmuntrende hilsen, eller givet et godt råd med på vejen. Man kan lade gæstebogen cirkulere, eller lægge den frem et sted, hvor folk kan sætte sig og skrive en hilsen imellem middag og fest. 

Konfirmation

Når man skal holde konfirmation er der tusinde ting at tænke på. Hvem skal inviteres, hvor skal festen holdes og hvor mange er der plads til? Hvordan skal stedet pyntes, hvad med gaverne og ikke mindst – hvilket tøj skal konfirmanden have på, på sin store dag. For konfirmanden selv er det ofte gaverne og tøjet, der er i højsædet, mens forældrene typisk er mere optagede af at arrangere selve festen bedst muligt. For gæsterne er det ofte glæden ved den store dag og samværet med venner, familie og bekendte, der betyder noget. Når dagen er overstået, er det imidlertid kun minderne der står tilbage hos alle, der var involverede i festen – og de kan nemt falme med tiden. Derfor kan det være en rigtig god ide, at anskaffe sig en god gæstebog. 

Barnedåb

Til en barnedåb kan man lade en gæstebog cirkulere blandt gæsterne, hvor de hver især kan skrive en hilsen til den lille. På den måde skaber man et hyggeligt og kærligt minde, som barnet kan få stor glæde af, når det når den rette alder. Man kan også sætte billeder fra dagen ind i gæstebogen, så barnet kan få en fornemmelse af hvordan dagen var. 

Flere Nyheder