Alle kan have godt af en fodbold træningslejr

27 juli 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Der er faktisk mange, der kan have godt at begive sig ud på grønsværen væk fra det område, man er vant til at betræde med ens fodboldstøvler til den vanlige træning, spiller med kammeraterne, forsøger sig som ung purk eller slet og ret ved at spille lidt løs bold med vennerne, kollegaerne eller de andre i ens forening, når man lyster.

Der er den indlysende årsag, at man (forhåbentligt) bliver bedre til at spille fodbold, og det behøver ikke at være på noget topniveau, men bare, så man føler, man kan spille noget sammenhængende fodbold, når man kommer hjem igen.

Desuden er det rart at få nogle andre omgivelser, gerne i udlandet, som man kan finde ny inspiration, input og fornyelse i. Det kan både være via banen, træneren eller andre, man vælger at spille bold med under trænings-turen.

Det kan være, man bliver inspireret til at spille anderledes fodbold, end man er vant til, eller man kan få råd og vejledning af andre, der kan se, hvor man som hold eller individ trænger til at træne eller har potentiale til at udfolde sig bedre.

En fodboldtræningslejr kan udover forbedring af evner og årsag til mere motion også være en grund til at blive rystet sammen enten som forening, arbejdsplads eller en helt anden konstellation. Hvis man for eksempel til dagligt arbejder et sted, der er mere stillestående, er det godt at lære hinandens kompetencer bedre at kende og forbedre samarbejdet ved en mere fysisk aktivitet, så man kan kender hinandens styrer og svagheder til dagligt.

At træne fodbold i en lejr er også godt for unge mennesker, der er midt i en udviklingsfase, hvor de mangler at finde mere selvsikkerhed. Fodbold er i mange tilfælde den sport, der samler nationen bedst, udvisker fordomme og bare handler om mere simple ting. Derfor kan unge drenge og piger finde større sammenhold og eget ståsted ved at træne fodbold, hvor de samlet til at gøre dette.

Flere Nyheder