Alkoholbehandling uden bevilling?

13 februar 2019
Anders Lundtang Hansen
Alkoholbehandling uden bevilling?

Var du klar over, at det ikke er alle former for steder, der udbyder alkoholbehandling, hvor de er helt åbne omkring deres forretningsmodel eller behandlingsformer?

Det hænger blandt andet sammen med, at siden så mange danskere lider af et alkoholproblem, så har mange lyssky personer fået øjnene op for det lukrative i at udbyde hjælp til disse mennesker, men hvor parolen og den skjulte dagsorden egentlig er, at man vil tjene penge på disse sagesløse mennesker.

Man kan mene, dette er uetisk, og det er vi helt enige i, for hvor der her ikke er tale om for eksempel et indbrud hos en ældre borger af en enkelt forbryder, så har man her at gøre med organiseret kriminalitet, der kræver mange indblandende mennesker og virksomhedskonstellationer.

Et uatoriseret behandlingscenter for alkoholbehandling opstår som regel ved, at et firma bliver oprettet og opretter holdingselskaber og skuffeselskaber for at forvirre myndighederne, når de skal lave kontrol. Her forsøger bagmændene ofte også at hvidvaske pengene.

Problematikken opstår især ved, at når specielt kommuner skal lede efter behandlingscentre, de skal sende misbrugere i retning af, så kan disse steder poppe frem og se nok så professionelle ud. Så får de tilskud til at lade centeret køre, og så fremstår det pludselig som et professionelt foretagende.

Herefter er behandlingsformen enten ikke-eksisterende, så lemfældig, at den ikke virker, eller også bliver det et skyggespil, hvor man bilder misbrugeren ind, at der er kurreret uden egentlig at være det.

Dette behandlingscenter kan desværre få lov til at eksistere i rigtig lang tid, før noget bliver opdaget, og ofte skal der kule-gravende journalistik til, før det bliver afsløret.

Heldigvis er det ikke alle behandlingscentre, der er til for at narre borgerne. Der findes mange reelle behandlingssteder af den type.

Et af de gode steder, vi kan anbefale, som mange tidligere misbrugere har fået hjælp via, er dette sted: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder